I cannot read Polish, so feel like my hands are tied behind my back.
My husband is a descendant of Holler family in Czarny Las. Husband's great great great great grandfather Jan Ludwig Holler i zona Katarzyna Born lived ~1850 in Czarny Las.
Holler family came from Hochstetten, Kirn.
Other names: Born, Holz, Roos/Rozen. Please tell me if you want information. There are a few people on this forum that can help with writing my words in Polish
Pozdrawiam
Caroline (Australia)
The following user(s) said Thank You: Robert Kunert
Hello Caroline,
I am indexing parish Mykanów and in a village called Cykarzew there are a few people called Born. There is Katarzyna Born a daughter of Jan Born and Małgorzata Hemberg. She was born in Cykarzew 1826 / 61.
Pozdrawiam,
Barbara
The following user(s) said Thank You: Robert Kunert
Witam
To co udało mi się wynotować z parafii Mykanów za lata 1812-1882 ( małżeństwa).
1857/5 Feliks Borowski ( świadek )
1857/5 Aleksander Wichman ( świadek )
1819/16 Piotr Kleber i Teresa Nylińska
1820/12 Piotr Petercheymer i Julianna Kinera
1823/15 Bartłomiej Mandel i Krystyna Haus
1828/1 Bartłomiej Mandel i Katarzyna Sznajder ( on wdowiec ,ona wdowa)
1832/35 Jakub Mandel i Krystyna Wajzner
1832/34 Michał Born i Anna Julianna Bajer
1832/33 Mikołaj Kiffel ( Tyfel) i Julianna Kozieł ( nazwisko Kiffel zostało przekszałcone na Tyfel i do dzisiejszego dnia istnieje. Jest wiele aktów z tym nazwiskiem.)
1851/17 Jan Fall i Tekla Szemberg
1863/15 Jan Bzdok (kowal) i Katarzyna Marszałek ( pisze że ze Śląska)
Jestem pewna że jest więcej nazwisk które Pana by zainteresowały ale tylko te mam wynotowane.W tej chwili indeksuję zgony i postaram się w przyszłym tygodniu wypisać nazwiska dla Pana.
Pozdrwiam
Basia
Ostatnia8 lata 3 miesiąc temu edycja: Barbara Bożek-Pattern od.
From my research and looking at other trees, it seems that the original german name was Roos. I believe that she was born in Neijsenberg. This is from online tree from a gentleman in Germany who did research in the 1990s.
In Kolonie Hillsbach, 1817, Konrad Holler married Anna Malgorzata Roos. Witness Johann Roos.
Their greatgranddaughter Paulina Gertner/Getner was born in Pabianice, and she married Pawel Brymora from parish Przybynow. Pawel is my husband's great grandfather.